Reusable keukens van Kitchen at Work: duurzaam en betaalbaar

U bent van harte welkom in onze showroom in Nijkerk.

Reusable keuken

De wereld een beetje schoner maken: een mooie en belangrijke taak voor onze generatie. Iedere branche kan er iets in betekenen, maar wat opvalt is dat duurzame oplossingen in de keukenbranche nog grotendeels onontgonnen gebied zijn. Kitchen at Work levert graag een bijdrage aan een duurzame samenleving.

Verminderen van afvalstromen is slechts een van de manieren waarop we bij Kitchen at Work uiting geven aan onze groene gedachte. Dat doen we door hergebruik van materialen, onderdelen en zelfs complete keukens onder de naam reusable (herbruikbare) keukens.

Een keukenkantoor met krukken en een houten vloer.

‘Kitchen at Work kiest voor duurzaam met de lijn reusable keukens, om zo afvalstromen te verminderen of zelfs te voorkomen!’

Herbruikbare keukens in flexwoningen/tijdelijke woningen

Voor tijdelijke woningen, modulaire bouw of flexwoningen, gelden vaak vergunningen van maximaal 10 jaar. Denk hierbij aan woningen voor bijvoorbeeld vluchtelingen en arbeidsmigranten. Reusable keukens zijn hiervoor een interessante optie in verband met duurzaamheid, vermindering van afvalstromen en ook nog een kosteneffectieve oplossing.

Een keuken met witte kasten en zwarte aanrechtbladen te huur in Nijkerk.
Een keuken met een houten aanrechtblad en een spoelbak bij een keukenkantoor.

Reusable keukens voor sociale woningbouw/huurwoningen

No-nonsense projectkeukens van houtvezelplaat realiseren we vaak in huurwoningen. Eenvoudig, maar van hoogwaardige kwaliteit. Na gemiddeld 15 jaar is het tijd voor een duurzame oplossing: recycling van materialen door de fabrikant en hergebruik van delen van de keuken, wat mogelijk is doordat deze slimme keukens uit losse elementen bestaan. 

Herbruikbare keukens van houtvezelplaat

No-nonsense projectkeukens van houtvezelplaat realiseren we vaak in huurwoningen. Eenvoudig, maar van hoogwaardige kwaliteit. Na gemiddeld 15 jaar is het tijd voor een duurzame oplossing: recycling van materialen door de fabrikant en hergebruik van delen van de keuken, wat mogelijk is doordat deze slimme keukens uit losse elementen bestaan.

Selectie houdt in dat we vaststellen welke onderdelen geschikt zijn voor hergebruik, al dan niet na herstel. Beschadigde werkbladen korten we bijvoorbeeld in, voor hergebruik in kleinere keukens. Werkelijk versleten onderdelen, inclusief restafval van onze herstelwerkzaamheden, gaan retour naar de fabrikant voor recyclen van de materialen. Zo dragen we bij aan duurzame productie van nieuwe materialen.

Een close-up van een gootsteen in een keuken op het werk.
Een kleine keuken op het werk met een spoelbak en een koelkast.

Metalen keukens: ideaal in hergebruik

Voor compacte of kleine woningen zijn onze steel-lijn keukens de ideale oplossing. Deze metalen keukens zijn geheel van rvs en/of gepoedercoat metaal gemaakt, waardoor ze hufterproof en vochtbestendig zijn. Daarbij zijn de metalen keukens brandvertragend.

De metalen keukens bieden een enorme besparingsmogelijkheid, door de geheel voorgemonteerde levering. Dat houdt in dat er op locatie geen monteur nodig is, niet voor montage én niet voor demontage. Verwijdering van een metalen keuken gebeurt als geheel en opslag voor hergebruik, zoals een nieuwe verhuurperiode, is eenvoudig. Rest nog te zeggen dat het materiaal uiteraard volledig recyclebaar is. En aan het afvoeren van metaal zijn ook nog eens geen kosten, maar zelfs een opbrengst verbonden!

Duurzame keuzes in keukenapparatuur

Wie duurzame keuzes wil maken, adviseren we apparatuur van een A-merk te plaatsen. De voordelen van de gerenommeerde A-merken op een rij:

De Total Cost of Ownership, oftewel de totale kosten gedurende de gehele gebruiksperiode, valt uiteindelijk veel lager uit dan bij de keuze voor een goedkoper product.

Een close-up van een gootsteen in een keuken op het werk.

Kitchen at Work & maatschappelijk verantwoord ondernemen

Meer over onze groene gedachte leest u op de pagina Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Een plant die uit een pot groeit voor een gebouw in een keuken-kantooromgeving.

Meer informatie over herbruikbare keukens

Wilt u meer weten over onze reusable keukens? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Een kantoorkeukenvrachtwagen geparkeerd voor een gebouw.